Nieuw Leiderschap voor AI & Quantum

Verantwoordelijk leiderschap

Executiveprogramma gericht op een verkenning van het effect van ethische, technische en financiële aspecten van artificial intelligence en quantum op innovatie, bestuur, beleid en ondernemen. Samen met toonaangevende wetenschappers op de terreinen AI en quantum en vrijdenkers uit de tech-industrie onderzoeken deelnemers de impact van AI en quantum op de betekenis ervan voor het eigen leiderschap. In dit programma werkt Comenius samen met QUsoft Amsterdam, het internationaal toonaangevende onderzoekscentrum voor quantumsoftware.

Quantum ready

Bovenstaande vraagstukken inspireerden Comenius vaart te maken met de ontwikkeling en lancering van een programma om u ‘Quantum ready’ te maken. Comenius ontwikkelt het programma Quantum Leadership met onder anderen Sander Bais en Harry Buhrman in een exclusieve samenwerking met Qu-soft. En is tevens het resultaat van een samenwerkingsverband van onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het CWI.

Programma

In een driedaags programma maken wij  u nader bekend met het fenomeen quantum en artificial intelligence, maar ook met toepassingen in bedrijven en sectoren. Inclusief de ethische, morele kanten van deze nieuwe technologie. Vanzelfsprekend gaat u ook de vertaling maken naar uzelf, uw eigen organisatie en de maatschappij.

Sprekers

Professor dr. Sander Bais, professor dr. Kareljan Schoutens, professor dr. Harry Buhrman, professor dr. Lude Franke, professor dr. Jeroen van den Hoven en dr. Joris van Hoboken. Daarnaast spreken vertegenwoordigers uit diverse bedrijven en instituten.

Moderator

Professor dr. Arjo Klamer.

Voor deze module zoeken wij kritische vrijdenkers die alles willen verkennen, maar niet perse uitblinken in hogere wiskunde.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?