Innovation and Leadership Course

Future proof leadership

Technologische innovaties ontwikkelen zich steeds sneller en veranderen onze samenleving op fundamentele wijze. Ook geopolitieke en sociale veranderingen roepen nieuwe dilemma’s op. Én creëren nieuwe mogelijkheden. De vraag is hoe die het best te benutten. De Innovation and Leadership Course biedt inspiratie en richting om nieuwe koers te bepalen in deze complexe en soms verwarrende wereld.

Een tijdreis naar de toekomst die plaatsvindt in het heden

De Innovation and Leadership Course is een tijdreis. Een tijdreis naar de toekomst die plaatsvindt in het heden. We bezoeken een aantal nationale en internationale ‘innovation hubs’ om kennis te maken met vernieuwers die zich een toekomst voorstellen die menig ander pas kan zien wanneer deze er is. Met en via hen onderzoeken we de onderliggende waardenkaders, de drivers voor innovatie en de concrete praktijk van de verschillende broedplaatsen.

In onder andere Nederland en Finland ontmoeten we bijzondere mensen uit de academische, commerciële en artistieke wereld die patronen durven te doorbreken, denkkaders op rekken, schijnbare tegenslagen om weten te buigen tot voordelen. Allen vanuit hun eigen context, met hun eigen accent. Ingegeven door hun eigen karakter, expertise en maatschappelijke realiteit.

Opzet programa

In de leergang Innovation and Leadership onderzoeken we diverse aspecten van innovatie. Van wetenschappelijke inhoud en entrepreneurial aanpak tot de invloed op de samenleving en het eigen leiderschap. We bekijken de ontwikkelingen vanuit puur technologisch standpunt en met een filosofische bril. We gaan in dialoog over ethische en morele vraagstukken waar we als samenleving, als organisatie en als persoon mee te maken hebben of kunnen krijgen.

Voor deze leergang zoeken wij kritische vrijdenkers die alles willen verkennen, maar niet per se uitblinken in hogere wiskunde.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?