Wegen naar Wijsheid

In wegen naar wijsheid onderzoeken we, aan de hand van het levensverhaal van onze gast, welke wegen naar wijsheid kunnen leiden. Voorbij intellect en kennis. Welke routes in zijn of haar leven hebben geleid naar wijze of minder wijze besluiten? Hoe wegen we dat, hoe kwam het leven meer in balans?

We delen deze verhalen omdat we geloven dat het luisteren naar verhalen van anderen kan leiden tot meer zelfinzicht. Omdat het goed is je eigen verhaal, je eigen wegen, eens te spiegelen aan het verhaal van een ander. Omdat een grondige, eerlijke blik, waar geen oordeel in rust, besturen of leiden eenvoudiger maakt. Wanneer je bereid bent de andere kant van de medaille te aanschouwen. We nodigen je uit om je eigen grondtoon te herontdekken.

In de eerste aflevering spreken we met Henk Schildkamp, voormalig tropenarts, bestuurder bij Menzis en moderator bij Comenius voor de leergang Verdiept Leiderschap.

Gesprek #1 ontvangen Henk Schildkamp

In de tweede aflevering spreken we met Farah Karimi. Farah zet zich heel haar leven al in voor vrouwen, vluchtelingen en gelijkheid. Ze vervulde diverse publieke en maatschappelijke functies. Ze was kamerlid voor Groen Links, ze zette zich in voor het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties en was directeur van Oxfam Novib.

Ze heeft diverse boeken geschreven. Sinds 2019 is ze moderator bij Comenius voor de leergang Leiderschap in Complexiteit.

Gesprek #2 ontvangen Farah Karimi

In derde aflevering spreken we Eric Koenen. Eric Koenen werkte als boardmember en als leidinggevende bij verschillende (inter)nationale bedrijven. In 2007 besluit hij na een lange periode te stoppen met lijnverantwoordelijkheid in één organisatie.

Sindsdien begeleidt hij raden van bestuur en toezichthouders bij complexe organisatievraagstukken. Eric is schrijver van diverse boeken en geliefde moderator van Leiderschap tussen Sturing en Cocreatie en de nieuwe leergang Verbeeldingskracht.

Gesprek #3 ontvangen Eric Koenen

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?