In deze aflevering spreekt Elizabeth Germs met moderator Monica Bakker. Monica is sinoloog en gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en socratische & systemische dialoog. Als Comenius moderator begeleidt ze bestuurders en directeuren in verschillende leergangen. Ze verzorgt maatwerkopdrachten op het gebied van teamontwikkeling, visievorming en relationeel leiderschap bij raden van bestuur, directies en Colleges B&W. Aan diverse hogescholen geeft ze via inspirerende reflectievormen collegeseries Innovation Leadership. De Chinese Taoïstische filosofie is daarbij altijd een belangrijke leidraad.

Deze podcast gaat over levensbepalende ervaring in Monica’s tienertijd en over de kennis van de Taoïstische filosofie die ze als China-deskundige opdeed. Maar bovenal hoe die twee haar drijven in haar huidige rol als moderator bij Comenius.

Over de serie

Dit is Nieuw, wijs leiderschap. Een serie van Comenius over leiderschap, zelfvertrouwen en verbeeldingskracht. Maar wat is nieuw, wijs leiderschap eigenlijk? En welke bouwstenen heb je er voor nodig? Deze vragen onderzoeken we door het voeren van uiteenlopende gesprekken. Gesprekken met thought leaders vanuit een inhoudelijke visie, gesprekken met Comenius’ moderatoren aan de hand van hun levensverhaal. En met schrijvers en filosofen die met een verdiepende en beschouwende blik hun kijk geven op nieuw, wijs leiderschap.

Comenius is een internationaal netwerk gericht op leiderschapsontwikkeling.

Luister de podcast hier:

Of luister de podcasts van Comenius in je favoriete podcastapp.

Contact

Verder praten over deze podcast of over de Nationale Leiderschapsleergang of Wijsheid in Leiderschap waarin Monica Bakker als Moderator optreedt? Neem contact op met Team Studieadvies via 033 – 422 99 29 of mail naar info@comeniusleergang.nl.

Meer Comenius podcasts

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?