Exclusief netwerk voor ‘Comenianen’

Deelnemers die een Comenius Leergang met goed gevolg afronden, treden toe tot het exclusieve netwerk van alumni: het Genootschap. De afronding van een leergang van Comenius voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met vrienden, door de labyrinten van de wereld en door de labyrinten van de eigen geest en hart. Met het Genootschap biedt Comenius alumni een vervolg op de leergang. Een vrijplaats waar Comenianen met elkaar alle kanten van de waarheid verkennen en de samenhang der dingen. Zich verder bekwamen in het distantie nemen en in de durf mening en oordeel op te schorten. Om blijvend te reflecteren op de wereld, de persoon en het werk. Hier ontmoeten jullie elkaar, de Comeniaanse vrijdenkers die alles willen onderzoeken.

Exclusief voor de alumni organiseert Comenius op uiteenlopende plaatsen in het land bijzondere bijeenkomsten. Zo bieden vertrouwelijke haardvuurgesprekken politici en captains of industry ruimte om hoogte- en dieptepunten uit hun carrière en leven te delen. En topsprekers van Comenius krijgen tijdens zogenaamde meerdaagse privatissima alle tijd actuele dilemma's te verkennen en uit te diepen, in dialoog en reflectie met de Comenianen. Alumni worden uitgenodigd actief bij te dragen aan de programma’s van Comenius, tijdens ‘boardrooms’ van maatwerk programma’s en in de binnen- en buitenlandse open leergangen. Zo werken de 'Comenianen' tezamen aan de versterking van goed en wijs bestuur.

Comenius’ Boardroombijeenkomst

Arjan van Gils, directeur van de gemeente Amsterdam. Openhartig reflecteert hij in de Comeniaanse vrijplaats op zijn loopbaan binnen de Nationale Politie, op zijn dilemma’s, op gemaakte keuzen en op zijn actuele, Amsterdamse uitdagingen. Daarna is het aan u het dialoog met elkaar aan te gaan.

Comenius’ Ontmoeting

Een informele bijeenkomst om elkaar onder het genot van een hapje en drankje (weer) te ontmoeten, met een rondleiding door de Ambassade van de Vrije Geest in het Huis met de Hoofden, en een lezing door directeur Esther Ritman over Amsterdam in de 17e eeuw en de rol van ‘onze’ Jan Amos Komensky.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Neem dan contact op met Cathelijn Hoekstra via
T: 088 – 556 05 75
M: 06 – 30 42 93 36
E: hoekstra@comeniusleergang.nl.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?