Exclusief netwerk voor ‘Comenianen’

Deelnemers die een Comenius Leergang met goed gevolg afronden, treden toe tot het exclusieve netwerk van alumni: het Genootschap. De afronding van een leergang van Comenius voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met vrienden, door de labyrinten van de wereld en door de labyrinten van de eigen geest en hart. Met het Genootschap biedt Comenius alumni een vervolg op de leergang. Een vrijplaats waar Comenianen met elkaar alle kanten van de waarheid verkennen en de samenhang der dingen. Zich verder bekwamen in het distantie nemen en in de durf mening en oordeel op te schorten. Om blijvend te reflecteren op de wereld, de persoon en het werk. Hier ontmoeten jullie elkaar, de Comeniaanse vrijdenkers die alles willen onderzoeken.

Exclusief voor de alumni organiseert Comenius op uiteenlopende plaatsen in het land bijzondere bijeenkomsten. Zo bieden vertrouwelijke haardvuurgesprekken politici en captains of industry ruimte om hoogte- en dieptepunten uit hun carrière en leven te delen. En topsprekers van Comenius krijgen tijdens zogenaamde meerdaagse privatissima alle tijd actuele dilemma's te verkennen en uit te diepen, in dialoog en reflectie met de Comenianen. Alumni worden uitgenodigd actief bij te dragen aan de programma’s van Comenius, tijdens ‘boardrooms’ van maatwerk programma’s en in de binnen- en buitenlandse open leergangen. Zo werken de 'Comenianen' tezamen aan de versterking van goed en wijs bestuur.

NPCS Complexity College

Het Nederlands Platform voor Complexe Systemen (NPCS), waarvan Comenius partner is, nodigt 'Comenianen' uit voor een lezing met aansluitende ronde tafel in het Institute for Advanced Studies (IAS) te Amsterdam op 7 maart aanstaande. Centraal in de bijeenkomst staat de vraag naar de bijdrage die de complexiteitswetenschap kan leveren aan actuele, complexe maatschappelijke problemen.

Boardroombijeenkomst

Arjan van Gils, directeur van de gemeente Amsterdam. Openhartig reflecteert hij in de Comeniaanse vrijplaats op zijn loopbaan binnen de Nationale Politie, op zijn dilemma’s, op gemaakte keuzen en op zijn actuele, Amsterdamse uitdagingen. Daarna is het aan u het dialoog met elkaar aan te gaan. Om de dialoog optimaal ruimte en diepgang te geven is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Neem dan contact op met Cathelijn Hoekstra via
T: 088 – 556 05 75
M: 06 – 30 42 93 36
E: hoekstra@comeniusleergang.nl.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?