Exclusief netwerk voor ‘Comenianen’

Deelnemers die een Comenius Leergang met goed gevolg afronden, treden toe tot het exclusieve netwerk van alumni: het Genootschap. De afronding van een leergang van Comenius voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met vrienden, door de labyrinten van de wereld en door de labyrinten van de eigen geest en hart. Met het Genootschap biedt Comenius alumni een vervolg op de leergang. Een vrijplaats waar Comenianen met elkaar alle kanten van de waarheid verkennen en de samenhang der dingen. Zich verder bekwamen in het distantie nemen en in de durf mening en oordeel op te schorten. Om blijvend te reflecteren op de wereld, de persoon en het werk. Hier ontmoeten jullie elkaar, de Comeniaanse vrijdenkers die alles willen onderzoeken.

De Comenius Wandeling - Bewegen naar wijsheid

In het najaar start de tweede editie van de Comenius Wandeling. En met genoegen en trots brengt Comenius dit nieuwe programma onder de aandacht, voordat de landelijke werving start. De Comenius Wandeling is een eigentijdse variant op de eeuwenoude thema’s pelgrimeren, ‘wandern', zwerven, zoeken en dolen. Bewegen is daarvan de kern. Bewegen ontspant het lijf en schept ruimte in het hoofd.

Haardvuurgesprek met alumna Mardjan Seighali

Wat zou u doen wanneer iemand tracht uw wil te breken? Sluit u zich af? Geeft u mee? Hardt u zichzelf tegen intimidatie en vernedering? Of verkiest u de ‘Innere Emigration?'
Op 3 april jl spraken we onder leiding van alumna en moderator Lia Genee over vrijheidsbeperking, kwetsbaarheid, wijsheid en totale verwarring. In de benauwde setting van de Koepelgevangenis te Arnhem wandelden wij langs belangrijke pijlers in het leiderschap van Mardjan Seighali.

Bevlogen over Europa, Een verhaal van vader en dochter

Hans Renner (1946), emeritus-hoogleraar Geschiedenis van Midden- en Oost-Europa aan de RUG, en zijn dochter Kirsten (1976), werkzaam bij Crédit Suisse, hebben allebei een band met de Comenius. Hans is een van de sprekers tijdens de Praagse module, een belangrijk onderdeel van de European Leaderschip Course. Kirsten volgde drie jaar geleden de leergang Wijsheid in Leiderschap. “Hij was een Europeaan van voor de Europese tijd. Hij vond dat je breed moet kijken en veel moet weten.“

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Neem contact op met Community Manager Claudia Klerkx via
E: klerkx@comeniusleergang.nl.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?