Leiderschap in Technologische Transformatie

Adaptief sturen in disruptie en oneindige mogelijkheden

Executiveprogramma gericht op een verkenning van de effecten van de vierde industriële revolutie: wanneer data en informatie een globale valuta zijn geworden, heeft dit sterke invloed op innovatie, bestuur, beleid en ondernemen. De samenleving staat voor ingrijpende gevolgen van deze ontwikkeling, net als het individu. Er is sprake van een herdefinitie van de menselijke conditie. Samen met toonaangevende wetenschappers en vrijdenkers uit de tech-industrie onderzoeken deelnemers de impact van deze technologische transformatie op de betekenis ervan voor het eigen leiderschap .

Technologie en Leiderschap

In de leergang Leiderschap in Technologische Transformatie onderzoeken we diverse aspecten van technologie en leiderschap. Van wetenschappelijke inhoud en juridische vraagstukken tot de invloed op de samenleving en het eigen leiderschap. We bekijken de ontwikkelingen vanuit puur technologisch standpunt en met een filosofische bril, bijvoorbeeld vanuit het transhumanisme. We gaan in dialoog over ethische en morele vraagstukken waar we als samenleving en als persoon mee te maken hebben of kunnen krijgen.

Opzet van de leergang

In deze leergang laten toonaangevende experts u kennismaken met de theoretische achtergrond van de technologische transformatie en met de beginselen van de hedendaagse technologieën. Ook laten zij zien hoe bedrijven en sectoren hier nu al mee omgaan inclusief de ethische, morele kanten van deze nieuwe technologieën. Vanzelfsprekend helpt deze leergang u een vertaling te maken naar uzelf, uw eigen organisatie en de maatschappij.

Leiderschap in Technologische Transformatie en nieuw leiderschap

Is nieuw leiderschap nodig bij technologische transformatie? En zo ja, hoe zou dat er dan uitzien? Een stevige ontmoeting met uzelf, een indringende zelfreflectie op onze manier van leven, keuzes die gemaakt zijn en die te maken zijn verbinden de onderdelen van de leergang met elkaar. Cruciaal in dit proces van persoonlijke ontwikkeling is de moderator, die samen met de deelnemers de Comeniaanse vrijplaats vormgeeft en bewaakt opdat de persoonlijke reflectie alle ruimte kan krijgen. Hiervoor zijn in het programma dagelijkse momenten van reflectie geprogrammeerd, als rust- en oogstpunten.

Sprekers

Professor dr. Sander Bais, professor dr. Kareljan Schoutens, professor dr. Harry Buhrman, professor dr. Lude Franke, professor dr. Jeroen van den Hoven en dr. Joris van Hoboken. Daarnaast spreken vertegenwoordigers uit diverse bedrijven en instituten.

Voor deze leergang zoeken wij kritische vrijdenkers die alles willen verkennen, maar niet per se uitblinken in hogere wiskunde.

Heeft u vragen?

Team Leiderschapsontwikkeling

Clara Smits en Karen Meulenkamp

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?