Carrie van der Kroon van Defence for Children

Het heeft zin om je uit te spreken voor een betere wereld

De wereld een stukje beter maken voor kinderen en jongeren. Die drive zat er bij Carrie van der Kroon (35) al van jongs af aan in. Vijftien jaar was ze pas toen ze via de Nationale Jeugdraad (NJR) haar stem mocht laten horen in de Tweede Kamer. En ze ervoer “Het heeft zin om je uit te spreken en zo bij te dragen aan een hoger doel”. Deze empowering experience had een enorme impact op haar ontwikkeling. Ze besloot van haar passie haar werk te maken en zet zich als manager Communicatie en Public Affairs in voor kinderrechtenorganisatie Defence for Children. Edsart Krijger, moderator bij Comenius Leergangen, sprak met Comenius-alumna Carrie over haar leiderschap in de complexiteit van een NGO en over haar leven tot nu toe.

Over de serie

Dit is Nieuw, wijs leiderschap. Een serie van Comenius over leiderschap, zelfvertrouwen en verbeeldingskracht. Maar wat is nieuw, wijs leiderschap eigenlijk? En welke bouwstenen heb je er voor nodig? Deze vragen onderzoeken we door het voeren van uiteenlopende gesprekken. Gesprekken met thought leaders vanuit een inhoudelijke visie, gesprekken met Comenius’ moderatoren aan de hand van hun levensverhaal. En met schrijvers en filosofen die met een verdiepende en beschouwende blik hun kijk geven op nieuw, wijs leiderschap.

Comenius is een internationaal netwerk gericht op leiderschapsontwikkeling.

Luister de podcast hier:

Of luister de podcasts van Comenius in je favoriete podcastapp.

Contact

Verder praten over deze podcast of over de leergang Diversity in Leadership waaraan Carrie deelnam? Neem contact op met Team Studieadvies via 033 – 422 99 29 of mail naar info@comeniusleergang.nl.

Meer Comenius podcasts

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?