Global Innovation & Local Impact Leadership Course (Vernieuwd)

Innovatief en 'future proof' leiderschap

Vernieuwd internationaal executiveprogramma gericht op het versterken van future proof leiderschap aan universiteiten, internationale techbedrijven en local innovators in Nederland. Deze leergang brengt de huidige systemische verschuivingen in kaart en stimuleert tot een persoonlijke én professionele bepaling daarin van eigen positie, koers en engagement. Vanuit durf, creativiteit en verantwoordelijkheid.

Wijs leiderschap

Wijs leidinggeven in complexe en onzekere tijden vergt veel. Zoals zelfkennis, de moed ruimte te geven aan anderen en aan afwijkende meningen. Menig leider ontmoet daarbij zichzelf, ontdekt onvermoede veerkracht én stuit op donkere kanten.  Al bijna 25 jaar begeleidt Comenius executives bij de verdieping van het eigen leiderschap. Met hen verkent Comenius de ‘andere kant van de medaille’ en de samenhang der dingen. Beoogd is hiermee een versterking van ‘zijn en zelfvertrouwen’ – grondtonen van wijs leiderschap. Dat gaat het intellect voorbij en draagt bij aan een positieve transformatie van de wereld – urgenter dan ooit.

De Global Innovation & Local Impact Leadership Course is voor degenen die in deze periode van disruptie het eigen kompas willen scherpstellen. Die voor zichzelf en voor hun organisatie een nieuwe richting bepalen voor de toekomst.

Technologische innovaties ontwikkelen zich steeds sneller en veranderen onze samenleving op fundamentele wijze. Actieve aansluiting bij de vierde industriële revolutie is cruciaal voor een succesvol voortbestaan van de organisatie. De toename in snelheid en schaal in een context van disruptie vraagt om extra wendbaarheid, inventiviteit en veerkracht. De innovation best practices uit Europa, Amerika en China bieden strategieën om de eigen innovatie kracht en vaart te geven.Wij, als Europeanen, staan ook voor grote uitdagingen. Geopolitieke en sociale veranderingen roepen nieuwe dilemma’s op. China is steeds bepalender op het wereldtoneel, Amerika voelt zich bedreigd en slaat terug. Europa staat op een kantelpunt. Geopolitieke macht en innovatiekracht gaan hand in hand. Als je als leider innovatief wilt zijn op gebieden waarop concurrerende landen leading zijn, hoe plaats je je dan in die vernieuwing?

Programma

De Global Innovation Leadership Course is een tijdreis in het heden. De toekomst is niet ver weg maar, integendeel, nu al volop zichtbaar. Scherpe geesten zien haar sporen nu al. In Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam ontmoeten deelnemers op allerlei innovatieve locaties vernieuwers die zich een toekomst voorstellen die menig ander pas ziet wanneer die er is.

Deelnemers ontmoeten bijzondere mensen uit de academische, commerciële en artistieke wereld die op verschillende manieren inspirerende en baanbrekende vernieuwingen realiseren. Dit doen zij in Europa, Amerika en China allen met een ander denkkader en een ander accent. Dit denkkader bepaalt mede de internationale politieke context en die blijft inmiddels niet meer op afstand maar raakt iedereen: mondiale innovatie, locale impact dus. Positiebepaling is vereist.

International conference on local level.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?