Genootschapsprogramma ‘I am Europe’

Bewegen naar Europees Leiderschap

Graag maken wij u attent op het exclusieve Genootschapsprogramma van dinsdag 3 september dat van 15.00–22.00 uur te Groningen plaatsvindt. De middag en avond staan geheel in het teken van Europa en Europees leiderschap: een onderwerp dat zeker nu bijzondere aandacht vraagt.

Krachtig is het appel van het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, China en Rusland op Europa: waar wil het ‘Avondland’ politiek, economisch en moreel staan? Deze ontwikkeling, die in de kern gaat over macht en leiderschap en over identiteit en loyaliteit, laat geen Europeaan onberoerd. Urgent en complex is de uitdaging hoe je te verhouden tot Europa, met zijn culturele tradities, zijn wapenfeiten en zijn twijfels en dromen.

Het programma start met de Comenius Ontwikkelkamer: Bewegen naar Europees Leiderschap. Aansluitend bent u in de Groningse Stadsschouwburg van harte welkom bij de Nederlandse première van I am Europe, een internationale theatervoorstelling geregisseerd door Falk Richter. Een uitnodiging voor dit programma, bestemd voor u en uw partner/introducé, ontvangt u in juli per e-mail. Het programma voor deze dag vindt u hieronder.

Bewegen naar Europees Leiderschap

Hoe blijven Europese bestuurders standvastig in het mondiale krachtenveld van groeiende tegenstellingen? Vanuit welke principes en overtuigingen wordt er gehandeld én zou er gehandeld moeten worden? Wanneer is souplesse, beweging en vernieuwing vereist? Bestaat er zoiets als wijs Europees Leiderschap? Het zijn de grote en prangende vragen die Comenius belangrijk acht en agendeert. Samen met academici, schrijvers, experts en bestuurders verkent u het Europa van vandaag, morgen en uw rol hierin. Vanuit scherpe vragen en rake statements wordt Europees leiderschap bevraagd en gevormd. Het programma wordt gemodereerd door Farah Karimi.

15.00 uur           Inloop
15.30 uur           Ontwikkelkamer met Paul Scheffer, Reinier van Lanschot en Lizan Nijkrake
17.30 uur           Diner
19.00 uur           Einde

Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Ontwikkelkamer.
Locatie: Prinsenhof Groningen.
Prijs: € 55,- per persoon en inclusief borrel en diner.

Nederlandse première I am Europe

I am Europe is een internationale theatervoorstelling geregisseerd door Falk Richter. Richter, die behoort tot Europa’s belangrijkste regisseurs en toneelschrijvers, werkt in de voorstelling met een ensemble van acht jonge acteurs, dansers en performancekunstenaars afkomstig uit verschillende Europese landen. Op één avond worden ideeën over identiteit en de samenleving ter discussie gesteld om zo een panorama van het hedendaags Europa te creëren.

I am Europe is een initiatief van het Théâtre National de Strasbourg en ging alhier in première op 15 januari 2019. De voorstelling was voorts te zien in Hamburg, Bologna en Madrid; komend jaar staan talrijke andere steden van Europa op het programma. De voorstelling te Groningen, op 3 september 2019 organiseert het Noord Nederlands Toneel in samenwerking met Comenius, hoofdsponsor van de Nederlandse première. I am Europe is exclusief toegankelijk voor Comenianen, hun partners en hun introducés.

19.00 uur           Inloop
20.00 uur           Voorstelling I am Europe
22.00 uur           Einde programma

Locatie: Stadsschouwburg Groningen.
Prijs: aangeboden door Comenius, consumpties voor eigen rekening.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?