Privatissimum door Henk Schildkamp

Verdiept Leiderschap

Al bijna 25 jaar begeleidt Comenius executives bij de verdieping van het eigen leiderschap. Met hen verkent Comenius de ‘andere kant van de medaille’ en de samenhang der dingen. Beoogd is hiermee een versterking van ‘zijn en zelfvertrouwen’ – grondtonen van wijs leiderschap. Voorwaardelijk voor de groei van ‘zijn en zelfvertrouwen’ is zelfkennis. En dat begint met kritisch en waarderend kijken naar jezelf, naar de eigen persoon dus, los van rol en functie. En de moed ruimte te geven aan anderen en aan afwijkende meningen.

Menig leider ontmoet daarbij zichzelf. Ervaart veerkracht én stuit op onvermoede kanten. In tijden van crises gaat het masker af en openbaart zich de mens achter de leider. In alle naaktheid. En in alle schoonheid. In alle eerlijkheid ook. Als persoon en professie niet samenvallen, wordt leidinggeven een ongemakkelijke bezigheid. Zoeken naar en definiëren van de ‘eigen’ grondtoon is dan een fundamentele opdracht. Comenius’ Privatissimum Verdiept Leiderschap is bij uitstek een programma hieraan geconcentreerd te werken.

Voor dit vierdaagse programma nodigt Comenius ervaren toezichthouders, bestuurders, directeuren en dga’s uit; Henk Schildkamp modereert. Anders dan in ‘klassieke’ programma’s van Comenius ligt het zwaartepunt van het Privatissimum niet op de voordrachten van sprekers, maar op een gezamenlijk werken aan ‘verdiept’ leiderschap - onder andere aan de hand van casuïstiek en dilemma’s van deelnemers. Comenius biedt Henk Schildkamp vrijwel ‘carte blanche’ voor de invulling van het programma. Zijn ruime bestuurservaring en die van de deelnemers (maximaal 12 personen) bieden meer dan voldoende brandstof voor serieuze gesprekken die beklijven.

Programma

Het Privatissimum Verdiept Leiderschap duurt vier dagen en vindt plaats in Kloosterhotel Zin te Vught. Dit sobere, onder architectuur verbouwde voormalige kloostergebouw biedt met zijn excellente kunstverzameling, de vleugel en de biologische keuken een passende context voor het programma. Tijdens het Privatissimum werkt u concreet naar de volgende doelen:

  • Versterken van zijn en zelfvertrouwen, grondtonen van verdiept leiderschap
  • Hervinden van het eigen ‘grondakkoord’ – datgene dus wat u ten diepste beweegt
  • Aanboren en vormgeven van uw meest eigen bronnen van wijsheid en inspiratie

 

Moderator: Henk Schildkamp

Henk studeerde geneeskunde te Nijmegen en werkte te Botswana als tropenarts. In Twente was hij aansluitend enige tijd huisarts en ontwikkelde hij zich tot sociaal geneeskundige. Vanaf zijn 35e bestuurde Henk uiteenlopende zorgverzekeraars; als bestuursvoorzitter gaf hij jarenlang leiding aan Menzis, één van Nederlands grootste verzekeraars. Sinds 2005 modereert Schildkamp voor Comenius. Naast Comenius is muziek Henks grote passie.

  • Niveau: Academisch
  • Duur: 4 aaneengesloten dagen
  • PE punten: deelnemers komen in aanmerking voor PE punten
  • Startdatum: 8 december 2020
  • Locatie: Kloosterhotel ZIN, Vught
  • Groep: maximaal 12 deelnemers
  • Toelating: selectieprocedure – op basis van een persoonlijk gesprek

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?