Home / Leergangen / Middle East Leadership Course
Middle East Leadership Course
Niveau
Academisch
Duur

6 maanden

3 modules van 4 aaneengesloten dagen en 4 reflectiemomenten
Startdatum
7 december 2017
Locatie
Jeruzalem, Amman en Teheran. De reflectiebijeenkomsten vinden plaats in Nederland.
Groep
Max. 16 deelnemers
Toelating
Op basis van individueel gesprek.
Informatie-bijeenkomst
 

Middle East Leadership Course

Wijs en mensgericht leiderschap
  • Kennis, context en duiding
  • Durf en vrijmoedigheid
  • Reflectie op politiek, cultuur en religie
  • Spiritualiteit, poëzie en verbindend leiderschap
  • In samenwerking met de universiteiten van Jeruzalem, Amman en Teheran

Meer weten?

Bel met adviseur
Clara Smits op
033 - 422 99 29

De Comenius' Middle East Leadership Course is een internationaal executiveprogramma gericht op wijs en mensgericht leiderschap. Deelnemers aan de Middle East Leadership Course verkennen ‘hoofd en hart’ van het Midden-Oosten en onderzoeken de veelkantige politieke, culturele en religieuze werkelijkheid ervan. Reflectie op de wederzijdse beeldvorming tussen Oost en West is daarbij cruciaal. Deze leergang verschaft verdieping en context bij actuele vraagstukken die zijn verbonden met de bakermat van jodendom, christendom en islam.

Programma

Het programma is samengesteld uit drie buitenlandse modules in Jeruzalem, Amman en Teheran en vier reflectiebijeenkomsten in Nederland. In deze leergang gaat de aandacht voornamelijk uit naar de wetenschapsgebieden geschiedenis, sociologie, politicologie, economie, filosofie, theologie, antropologie, psychologie en de kunst & cultuurwetenschap. Comenius maakt in het programma ruimte voor sprekers met ‘orthodoxe’ meningen. Zij nodigen uit tot een gesprek over de eigen, vertrouwde opvatting. Deelnemers aan deze leergang wordt veel gevraagd, zoals reactievermogen en zelfbeheersing. En durf en vrijmoedigheid op locatie de schurende werkelijkheid te verkennen.

Sprekers

In dit programma werkt Comenius samen met vooraanstaande binnen- en buitenlandse universiteiten en instituten en met een internationaal team van wetenschappers, journalisten, schrijvers en politici en met religieuze leidsmannen van jodendom, christendom en islam.

Meer weten? Download hier de brochure.

^

voor wie alles al denkt te weten