Home / Leergangen / Herfst Course Socratisch gesprek
Herfst Course Socratisch gesprek
Niveau
Academisch
Duur

4 dagen

aaneengesloten dagen
Startdatum
20 t/m 23 november 2017
Locatie
Nederland
Groep
Max. 16 deelnemers
Toelating
Op basis van individueel intakegesprek
 

Herfst Course Socratisch gesprek

Leiderschap vanuit de vrije ruimte
  • Durf en visie, kennis en (zelf)reflectie
  • Op zoek naar balans tussen vertrouwen en wantrouwen
  • Verkenning van centrale ingrediënten ‘wijsheid’
  • Acteren in een bestuurlijke context

Meer weten?

Bel met adviseur
Clara Smits op
033 - 422 99 29

Executiveprogramma gericht op het ontwikkelen van wijs leiderschap, en het creëren van vrije ruimte binnen vaste structuren. Toegespitst op het acteren in een bestuurlijke context en gebaseerd op cases uit de praktijk.

Spanning tussen het verlangen naar vrije ruimte en de beperking van vaste structuren en patronen is voor menig leider een dilemma. Vanuit durf, visie en wijsheid verbindt de Comenius Course ‘Leiderschap vanuit Vrije Ruimte’ deze uitersten aaneen. Taalvaardigheden uit het klassieke curriculum voor bestuurders als retorica, dialectica en het Socratisch gesprek zijn hierbij effectief.

Moderator en sprekers

Moderator van deze Course is filosoof drs. Erik Boers. Tevens dragen o.a. bij Denker des Vaderlands René ten Bos, componist Piet Swerts en Remy van Kesteren.

Deelnemersprofiel

De Comenius' Socratisch gesprek staat open voor ervaren toezichthouders, bestuurders, directeuren en (senior) managers met bestuurlijke verantwoordelijkheid uit de publieke en private sector. Om in aanmerking te komen voor een Comenius Leergang is een academisch werk- en denkniveau vereist. Comenius-alumni worden nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan dit programma.

Meer weten? Download hier de brochure.

^

voor wie alles al denkt te weten