Comenius’ Genootschapslezing

21 november 2017

‘De opkomst van het Oosten: Eurazië en de nieuwe wereldorde’ door dr. Haroon Sheikh

Dr. Haroon Sheikh informeert u over de veranderende wereldverhoudingen en opkomende technologieën, over de verschuiving van het machtscentrum, van het Westen naar het Oosten, met aandacht voor de relatie tussen traditie en moderniteit, en deelt hierbij ook zijn persoonlijk verhaal.

Haroon Sheikh studeerde filosofie, bestuurskunde en politicologie aan de universiteiten van Leiden en Oxford. Hij is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit (VU) op een onderzoek naar de relatie tussen traditie en moderniteit waarvan binnenkort een handelseditie zal verschijnen. Hij is verbonden aan Centrum Ethos dat de master Filosofie van Cultuur en Bestuur aan de VU verzorgt. Sheikh is tevens hoofd Research bij investeringsmaatschappij Dasym waarbij hij zich richt op opkomende technologieën en veranderende wereldverhoudingen. Als expert is hij verbonden aan de denktank Freedomlab.

Hij verschijnt regelmatig in de media en heeft gepubliceerd in NRC Handelsblad, het Financiële Dagblad, de Groene Amsterdammer, the Financial Times en Foreign Affairs. Vorig jaar verscheen zijn boek ‘De Opkomst van het Oosten: Eurazië en de Nieuwe Wereldorde’.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 18 april 2018
  • Locatie: Buitenplaats De Heiligenberg, Heiligenbergerweg 5 te Leusden
  • Tijd: 15.30-19.00 uur
  • Kosten: kostenloos

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?