Comenius’ Ontmoeting

6 september 2018 te Amsterdam | Vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Sinds de zomer van 2017 is het majestueuze Huis met de Hoofden aan de Amsterdamse Keizersgracht weer toegankelijk. In dit pand, gebouwd in opdracht van de schatrijke familie De Geer, was Jan Amos Komensky (Comenius) in de jaren 1656-1670 vaak te gast, voor werk en voor overleg met andere invloedrijke denkers. Het grote huis van Lodewijk en Laurens de Geer was in de loop van de 17e eeuw uitgegroeid tot een unieke plek van studie, reflectie en ontmoeting.

En precies die functie heeft het Huis met de Hoofden sinds kort opnieuw. Met visie en ambitie herbestemde Esther Ritman het Huis met de Hoofden afgelopen jaar tot de Ambassade van de Vrije Geest. En opnieuw fungeert een bijzondere verzameling 'tegendraadse' boeken als hart en spil, grotendeels afkomstig uit de boekenverzameling van Joost Ritman.

Met veel plezier ontvangt Esther Comenius alumni in 'haar' huis, op 6 september voor een informele ontmoeting, met een hapje en een drankje. En graag leidt Esther u rond door het gerenoveerde Huis met de Hoofden, toont ze u de Ambassade van de Vrije Geest en vertelt ze over 17e-eeuws Amsterdam en de betekenis daarin van ‘onze’ Jan Amos Komensky.

Exclusief toegankelijk voor Comenius' alumni

Deze lezing is onderdeel van het Comenius' genootschap jaarprogramma en is exclusief toegankelijk voor Comenius' alumni. Met het Genootschap biedt Comenius alumni een vervolg op de leergang; een vrijplaats waar Comenianen met elkaar alle kanten van de waarheid verkennen en de samenhang der dingen. Zich verder bekwamen in het distantie nemen en in de durf mening en oordeel op te schorten. Hier ontmoeten 'Comenianen' elkaar, vrijdenkers die alles willen onderzoeken. U kunt zich hieronder direct aanmelden voor de Comenius’ Ontmoeting.

Clara Smits

Adviseur Leergangen

Heeft u vragen?

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?