Exclusief netwerk voor ‘Comenianen’

Deelnemers die een Comenius Leergang met goed gevolg afronden, treden toe tot het exclusieve netwerk van alumni: het Genootschap. De afronding van een leergang van Comenius voelt vaak als het eindpunt van een intensieve reis, gemaakt met vrienden, door de labyrinten van de wereld en door de labyrinten van de eigen geest en hart. Met het Genootschap biedt Comenius alumni een vervolg op de leergang. Een vrijplaats waar Comenianen met elkaar alle kanten van de waarheid verkennen en de samenhang der dingen. Zich verder bekwamen in het distantie nemen en in de durf mening en oordeel op te schorten. Om blijvend te reflecteren op de wereld, de persoon en het werk. Hier ontmoeten jullie elkaar, de Comeniaanse vrijdenkers die alles willen onderzoeken.

Exclusief voor de alumni organiseert Comenius op uiteenlopende plaatsen in het land bijzondere bijeenkomsten. Zo bieden vertrouwelijke haardvuurgesprekken politici en captains of industry ruimte om hoogte- en dieptepunten uit hun carrière en leven te delen. En topsprekers van Comenius krijgen tijdens zogenaamde meerdaagse privatissima alle tijd actuele dilemma's te verkennen en uit te diepen, in dialoog en reflectie met de Comenianen. Alumni worden uitgenodigd actief bij te dragen aan de programma’s van Comenius, tijdens ‘boardrooms’ van maatwerk programma’s en in de binnen- en buitenlandse open leergangen. Zo werken de 'Comenianen' tezamen aan de versterking van goed en wijs bestuur.

De opkomst van het Oosten: Eurazië en de nieuwe wereldorde’ door dr. Haroon Sheikh

Dr. Haroon Sheikh informeert u over de veranderende wereldverhoudingen en opkomende technologieën, over de verschuiving van het machtscentrum, van het Westen naar het Oosten, met aandacht voor de relatie tussen traditie en moderniteit, en deelt hierbij ook zijn persoonlijk verhaal.

Lezing over Amsterdam in de 17e eeuw en de rol van ‘onze’ Jan Amos Komensky

Een informele bijeenkomst om elkaar onder het genot van een hapje en drankje (weer) te ontmoeten, met een rondleiding door de Ambassade van de Vrije Geest in het Huis met de Hoofden, en een lezing door directeur Esther Ritman over Amsterdam in de 17e eeuw en de rol van ‘onze’ Jan Amos Komensky.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Neem dan contact op met adviseur Clara Smits via
T: 033 - 422 99 29
M: 06 51 36 01 78
E: smits@comeniusleergang.nl.

Advies gesprek inplannen

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze adviseurs?